Axios: Iran har sendt advarsel til Israel

Iran skal via FN-kanaler ha advart Israel om at de kan komme til å gripe inn hvis den israelske militæroperasjonen mot Gazastripen fortsetter, melder Axios.

Tor Wennesland, som er FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, møtte lørdag Irans utenriksminister for å diskutere situasjonen. Foto: UNSCO / NTB
Tor Wennesland, som er FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, møtte lørdag Irans utenriksminister for å diskutere situasjonen. Foto: UNSCO / NTB Vis mer
Publisert

Axios viser til opplysninger fra to diplomatkilder med kjennskap til situasjonen.

De sier at iranerne understreket at de ikke ønsker videre eskalering i krigen mellom Hamas og Israel, men at landet vil gripe inn hvis Israels militæroperasjon mot Gazastripen fortsetter.

Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian møtte den norske FN-utsendingen Tor Wennesland i Beirut lørdag, ifølge diplomatkildene. Wennesland oppfordret ministeren til å bidra til å forhindre at konflikten sprer seg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer