Avviser spekulasjonene: – Aldri før vært så godt forberedt

Dennis Hauger (19) har store ambisjoner foran Formel 2-sesongen. Den startet han lovende med en god kvalifisering i Bahrain fredag kveld.

Dennis Hauger sesongåpner i Bahrain. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Dennis Hauger sesongåpner i Bahrain. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert

Den norske 19-åringen stiller for et nytt lag for sesongen, MP Motorsport, etter å ha debutert i Formel 2 for Prema i fjor.

Hauger endte på 8.-plass på treningen i Sakhir-ørkenen, men klatret fire hakk i kvalifiseringen. Resultatet gjør at han har et godt utgangspunkt foran lørdagens sprintløp og søndagens hovedløp.

Da nordmannen torsdag møtte pressen foran den kommende sesongen, ivret han etter å sette seg i bilen og kjøre løp.

Forberedt

– Det blir bare godt å komme i gang. Det har vært en lengre pause nå. Vært mye trening fysisk og på simulator med teamet og alt rundt. Vi hadde testen her og alt, så det blir godt å komme i gang med en løpshelg og se hvordan vi ligger an nøyaktig.

I løpet av pressekonferansen tok Dagbladet opp at Hauger har blitt noe kritisert for ikke å jobbe hardt nok som fører. Hovedpersonen selv avviste spekulasjonene.

– Det er selvfølgelig alltid ting man kan jobbe med. Jeg føler hvert fall at mot sesongen og det som kommer over vinteren, så har jeg trent knallhardt og så hardt jeg kan, for å være så klar som mulig.

– Man kan si hva man vil, men jeg vet i hvert fall hvilken posisjon vi er i og hvor hardt vi jobber. Jeg har aldri vært så godt forberedt som jeg er til sesongen nå.

Smart og taktisk

Hauger ble også spurt om han har tenkt på hvilken risiko han vil ta fra løp til løp.

– Det er definitivt noe man tenker på før sesongstart. Når det gjelder å velge de gangene der man kanskje har bil og øyeblikk til å slåss om seier og ta de poengene, men også de tidene man kanskje ikke har det og man må tenke litt smart og taktisk på de poengene man kan få. Sånn er det alltid. Det er en lang sesong med oppturer og nedturer.

– Det viktigste for meg er å være jevn og ikke kaste bort noe, sier Formel 2-føreren.

Hauger uttalte til NTB tidligere i år at han har ambisjoner om å vinne årets Formel 2-tittel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer