Avviser bekymring for beredskapen i sykehusene

Høyre mener helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) har sådd tvil om hvorvidt beredskapen på sykehusene vil lide under stramme budsjetter. Kjerkol toner ned uroen.

Helse- og omsorgsminister, Ingvild Kjerkol (A), fikk spørsmål om sykehusbudsjettene i Stortinget onsdag. Hun medgir at budsjettene er stramme, men sier direktørene ikke har meldt bekymring for beredskapen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Helse- og omsorgsminister, Ingvild Kjerkol (A), fikk spørsmål om sykehusbudsjettene i Stortinget onsdag. Hun medgir at budsjettene er stramme, men sier direktørene ikke har meldt bekymring for beredskapen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Det var Kjerkols uttalelser til NRK tirsdag morgen som gjorde leder Tone Wilhelmsen Trøen (H) i Stortingets helsekomité bekymret.

I programmet sa Kjerkol at «vi kunne også sittet her med sykehusdirektørene våre som nå opplever at budsjettet de får ikke strekker til, og at det vil gå utover beredskap».

– På hvilken måte kan beredskapen svekkes på norske sykehus med den svake sykehusøkonomien? spurte Trøen.

Kjerkol svarte at sykehusene har fått sin ramme for neste år.

– Det er en økning på 2,7 milliarder, innenfor det vil man prioritere beredskap, pasientbehandling, forskning og investeringer, sa helseministeren.

På spørsmål fra NTB om hvorvidt sykehusdirektørene har meldt bekymring for at budsjettene kan gå ut over beredskapen, svarer Kjerkol:

– De har meldt at det blir stramme rammer for neste års sykehusbudsjett. Det er en beskrivelse jeg deler.

Trøen sier hun fikk mer bortforklaringer enn svar i stortingssalen.

– Vi er nødt til å vite hvorvidt sykehusene på grunn av økonomi føler at de ikke har mulighet til å prioritere beredskapsarbeidet kommer. Jeg har tillit til at de offentlige sykehusene er opptatt av beredskap, men jeg mener hun tirsdag nærmest ga inntrykk av at svak sykehusøkonomi kan gå ut over beredskapen, sier hun til NTB.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer