Avslører tung tid: - Det har vært en negativ spiral

Ragnhild Mowinckel startet sesongen med å stå tårevåt og knust i målområdet. Lørdag var forvandlingen total. Da ble hun tidenes mestvinnende norske kvinnelige alpinist.

Ragnhild Mowinckel feiret seier i Cortina. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB
Ragnhild Mowinckel feiret seier i Cortina. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Molde-jenta tok karrierens fjerde verdenscupseier da hun suste ned til seier i det som nærmest har blitt en fryktet utfortrasé i italienske Cortina. En rekke konkurrenter har gått brutalt over ende.

Bildene av Mowinckel da hun rettet blikket mot resultattavla sa det meste. 31-åringen var sjokkert. Hun forsto knapt hvordan navnet hennes kunne stå øverst på resultatlista.

– Jeg så ikke den komme, smiler Mowinckel til NTB om prestasjonen som nesten totalforvandler en sesong som har vært en solid berg-og-dalbane.

Lørdagens glede står i skarp kontrast til følelsene hun kjente på da alpinsesongen ble innledet i Sölden i fjor høst. Da sto 31-åringen sønderknust i målområdet med tårene rennene nedover kinnene etter at det var funnet rester av forbudt fluorsmurning på skiene hennes.

Livslang drøm

Den leie starten på vinteren ble i tillegg etterfulgt av ikke altfor gode sportslige resultater. Jobben med å snu situasjonen har vært krevende.

– Jeg er veldig fornøyd med prosessen med å snu alt det kjipe som har vært. Det har vært en negativ spiral. En seier som dette er ekstra digg når man har vært såpass langt nede, sier Mowinckel om lørdagens Cortina-triumf.

Den gjorde hennes til den mestvinnende kvinnelige alpinisten i Norge noen gang. Andrine Flemmen, klubbvenninne med Mowinckel i Rival, endte sin innholdsrike karriere på tre seirer.

Mowinckel realiserte også en nærmest livslang drøm med seieren i Cortina.

– Dette betyr så mye. Jeg har prøvd på dette i snart 13 år. Sånn sett vil jeg si at det var på tide, smiler Molde-jenta til NTB.

Hun kaller seieren en brikke som har manglet i karriere-puslespillet hennes.

Norges første

Med Cortina-oppturen forsvant også mange kilo av skuldrene til en av frontfigurene på kvinnesiden i norsk alpinsport.

– Absolutt. Det gjør det virkelig. Dette har vært et stort mål og en drøm. Seieren gjør at man kan senke skuldrene litt til, og at jeg slipper det verste prestasjonspresset, sier 31-åringen.

Seieren var også Norges første verdenscupseier i alpint denne sesongen.

– Ragnhild har strevd litt i år. Hun kom skjevt ut med fluor på skiene og ikke altfor gode resultater. Nå er jeg først og fremst veldig glad på hennes vegne. Dette viser at alt det harde arbeidet har lønt seg. En seier kommer ofte etter hardt arbeid, sier alpinsjef Claus Ryste til NTB.

Søndag er det muligheter til å pynte ytterligere på seiersstatistikken for Mowinckel. Da står super-G på programmet i den krevende Cortina-traseen.