Avløpssystemet i Oslo tåler ikke nedbørsmengden – avløpsvann renner ut i vassdrag og fjorden

Oslo kommune opplyser at avløpssystemet ikke klarer å ta unna nedbørsmengdene. Folk må ikke bade i fjorden nå, sier de.

Publisert
Sist oppdatert

– Akkurat nå er det mye vann i avløpssystemet i Oslo på grunn av nedbør og snøsmelting. Dette fører til at avløpsvann renner ut i vassdrag og fjord. Oslo kommune anbefaler at folk unngår bading i Oslofjorden, skriver kommunen i en pressemelding.

Kommunen opplyser at avløpssystemet ikke er innrettet for å håndtere de vannmengdene som er nå.

– Tunneler er fulle, og begge renseanleggene går for fullt. Dessverre klarer ikke systemet å ta unna alle vannmassene som fører til at avløpsvann går i overløp. Overløp betyr at avløpsvann og regnvann slippes ut i elver og vassdrag, skriver kommunen.

Det er registrert elleve aktive overløp tirsdag.

De advarer mot at problemet kommer til å vedvare nå som det er meldt snøsmelting.

– Det er ventet økte temperaturer i dagene som kommer, som vil bety at snøsmeltingen vil øke i mengde. Det er dermed ventet at vannføringen i elvene vil øke ytterligere, skriver kommunen.

Oslofolk advares også mot å være forsiktige når de ferdes langs Akerselva, der Vann- og avløpsetaten har økt vannføringen til 15 kubikkmeter i sekundet. Det er enorme krefter i sving, heter det fra etaten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer