Avis: Vitne fortalte FBI at Trump beordret flytting av esker etter stevning

En person som jobbet for Donald Trump, har forklart til FBI at esker med dokumenter ble flyttet på ekspresidentens ordre etter at Trump ble stevnet for hemmelige dokumenter som kunne være i hans besittelse, skriver Washington Post.

Mange esker med dokumenter ble beslaglagt da FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i august. En av ekspresidentens ansatte har fortalt FBI at Trump beordret flytting av flere esker før razziaen, skriver Washington Post. Foto: Steve Helber / AP / NTB
Mange esker med dokumenter ble beslaglagt da FBI ransaket Donald Trumps eiendom Mar-a-Lago i august. En av ekspresidentens ansatte har fortalt FBI at Trump beordret flytting av flere esker før razziaen, skriver Washington Post. Foto: Steve Helber / AP / NTB Vis mer
Publisert

Folk med kjennskap til etterforskningen opplyser til avisa at Trump, etter å ha blitt stevnet i mai, ba folk om å flytte dokumenter på Mar-a-Lago til hans bolig på eiendommen.

Denne beskrivelsen skal ifølge avisas kilder samsvare med overvåkingsbilder som viser folk som flytter eskene. Talspersoner for justisdepartementet og FBI har avvist avisas forespørsler om kommentar.

Tidligere president Donald Trump under en tale 9. oktober. Foto: NTB scanpix / AP / Matt York
Tidligere president Donald Trump under en tale 9. oktober. Foto: NTB scanpix / AP / Matt York Vis mer

Den ansatte som jobbet på Mar-a-Lago, samarbeider med justisdepartementets etterforskning og har snakket med myndighetene flere ganger, får Washington Post opplyst.

FBI gjennomførte 8. august en husransakelse i Donald Trumps bolig i Mar-a-Lago i Florida. Der ble det funnet mer enn 11.000 dokumenter, blant dem 100 som var merket som graderte. Dokumenter fra Det hvite hus tilhører regjeringen og skal overlates til nasjonalarkivet når presidentperioden er omme.

Trump etterforskes blant annet for mulige brudd på spionasjeloven. Han avviser at han har gjort noe ulovlig og sier han er utsatt for en heksejakt. Ekspresidenten hevder at dokumentene som ble beslaglagt, var avgradert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer