Avis: Trump vurderer å sparke helseministeren

Trump-administrasjonen er i samtaler hvor oppsigelse av helseminister Alex Azar diskuteres, ifølge avisen The Wall Street Journal.

Helseminister Alec Azar, her under en presebrief om coronaviruset i Det hvite hus nylig. Foto: Alex Brandon/Ao/NTB Scanpix
Helseminister Alec Azar, her under en presebrief om coronaviruset i Det hvite hus nylig. Foto: Alex Brandon/Ao/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det hvite hus er nølende til å gjøre endringer i ledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet midt i en pandemi, men erkjenner at frustrasjonen over helseministeren har vokst de siste ukene, skriver WSJ , som siterer seks anonyme kilder.

Det er fortsatt uklart når Axar må gå, om han blir fjernet fra stillingen.

Sen informasjon

Axar har kritisert Trump for at han ikke handlet tidlig nok da situasjonen ble kjent, mens presidenten selv har skyldt på at Azar informerte ham for sent.

Selv om viruset ble nevnt i flere av etterretningsrapportene til Trump, ble han først fullt ut orientert om trusselen av helseminister Alex Azar 18. januar, ifølge nyhetsbyrået AP.

Avkrefter oppsigelse

Det hvite hus avkrefter overfor avisa at de planlegger å erstatte helseministeren.

– Eventuelle spekulasjoner om personell er uforsvarlig og en distraksjon fra hele regjeringens respons på covid-19, sier talsmann Judd Deere.

Ifølge Politico er doktor Deborah Birx, lederen for presidentens kriseteam, Seema Verma, leder for Medicare og stedfortreder for helseministeren, Eric Hargan, på listen over kandidatene som kan overta etter Azar. Nettavisen siterer fire anonyme kilder med kjennskap til saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer