Avis: Norsk turist reddet ned fra vulkan på Bali

En norsk og en nederlandsk turist i 20-årene ble fredag kveld reddet ned fra Agung-vulkanen på turistøya Bali i Indonesia, ifølge en indonesisk avis.

Vulkanen Gunung Agung i Bali, Indonesia. Foto: NTB Scanpix
Vulkanen Gunung Agung i Bali, Indonesia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag rykket redningsarbeidere og en rekke frivillige ut for å lete etter de to bortkomne turistene, som hadde gått seg vill, skriver The Jakarta Post.

Turistene ble etter hvert funnet rundt 1,5 kilometer fra vulkanens krater. De var sterkt medtatt og hadde gått tom for mat.

– De ble tatt med til nærmeste politistasjon for avhør. De ble også gjort oppmerksomme på at fjellturer i dette området er forbudt, sier en talsperson for indonesiske myndigheter.

Myndighetene på Bali har lagt ned forbud mot fotturer ved vulkanen etter at den våknet til liv i 2017. Folk advares mot å oppholde seg nærmere enn fire kilometer fra krateret.

Vulkanen, som er over 3.000 meter høy, hadde et utbrudd senest i slutten av desember, da røyk og aske ble sendt flere hundre meter opp i lufta. På 1960-tallet hadde den utbrudd som kostet over 1.600 mennesker livet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer