Avis: Microsoft-styret gransket forhold mellom Bill Gates og ansatt

Styremedlemmer i Microsoft ønsket i fjor at Bill Gates måtte trekke seg fra styret etter et forhold han hadde hatt til en ansatt, ifølge Wall Street Journal.

I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB
I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen. Arkivfoto: Elaine Thompson / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gransking av milliardærens tidligere forhold til den ansatte konkluderte med at det var upassende, sier folk som er kjent med saken til avisen.

I fjor varslet Bill Gates, som tidligere var verdens rikeste person, at han sluttet i Microsoft-styret for å vie tiden til veldedig arbeid.

Et advokatselskap hadde året før fått jobben med å undersøke forholdet etter at ingeniøren i Microsoft fortalte om det. Forholdet mellom henne og Gates skal ha vart i flere år.

Flere styremedlemmer mente det ikke lenger var passende at Microsoft-grunnleggeren satt i styret. Gates trakk seg før granskingen ble avsluttet, får Wall Street Journal opplyst.

En talsperson for Gates bekrefter at det var «en affære for nesten 20 år siden som endte i minnelighet», men legger til at hans beslutning om å trekke seg fra styret «på ingen måte var relatert til denne saken».

I starten av mai opplyste Bill og Melinda Gates at de skilles, men at de fortsatt vil drive stiftelsen de har opprettet sammen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer