Avis: Havanna-syndrom hos amerikanske diplomater i Berlin

Minst to amerikanske diplomater i Tyskland har plager som peker mot en mystisk sykdom kjent som Havanna-syndromet, skriver Wall Street Journal.

Den amerikanske ambassaden i Havanna, Cuba hvor flere amerikanske diplomater skal ha blitt syke av et mystisk syndrom. Foto: NTB scanpix / REUTERS
Den amerikanske ambassaden i Havanna, Cuba hvor flere amerikanske diplomater skal ha blitt syke av et mystisk syndrom. Foto: NTB scanpix / REUTERS Vis mer
Publisert

Den amerikanske avisen viser til ikke navngitte amerikanske diplomater som sier de to aktuelle personene har symptomer som svimmelhet, hodepine, smerter i ørene, slapphet og søvnmangel.

Saken, som også er omtalt i tyske Der Spiegel, er foreløpig ikke bekreftet fra tysk eller amerikansk hold.

– Vi omtaler ikke slike saker noen steder. Men jeg kan si at disse helsetilfellene har øverste prioritet hos utenriksminister Antony Blinken. Det er ikke noe vi tar mer alvorlig enn våre ansattes helse, sier talsmann Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet.

Fenomenet har fått navnet Havanna-syndromet fordi det først ble oppdaget blant ansatte ved USAs ambassade i den cubanske hovedstaden i 2016. Staben ved ambassaden ble kuttet ned til et minimum etter at et titall diplomater og familiemedlemmer opplevde de mystiske helseplagene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer