Gregory B. Craig jobbet i Det hvite hus under tidligere president Barack Obama. Nå kan han bli tiltalt av Robert Mueller. Bildet er fra 2016. Foto: Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
Gregory B. Craig jobbet i Det hvite hus under tidligere president Barack Obama. Nå kan han bli tiltalt av Robert Mueller. Bildet er fra 2016. Foto: Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Vis mer

Mueller-rapporten

Avis: Demokrat blir trolig tiltalt i Mueller-etterforskning

Det er ventet at demokraten Gregory B. Craig blir tiltalt i forbindelse med hans arbeid for Ukrainas tidligere prorussiske regjering, ifølge New York Times.

Publisert

74-åringen vil bli tiltalt de neste dagene, melder hans advokater, skriver avisen.

Saken mot Craig, som er tidligere rådgiver i Det hvite hus under Barack Obama, er et ledd i Russland-etterforskningen ledet av spesialetterforsker Robert Mueller.

Han blir i så fall den første demokraten som blir siktet i en sak knyttet til Muellers etterforskning. Han kan også bli den første til å bli siktet etter at Mueller leverte rapporten om Russland-etterforskningen til justisminister William Barr.

Minst 34 personer og tre virksomheter har enten erklært seg skyldig, blitt siktet eller på en eller annen måte kommet i søkelyset i forbindelse med etterforskningen. Flere medarbeidere i Trumps valgkampapparat har blitt felt av Mullers team, deriblant tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn har erkjent å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trump ble innsatt som president.

Trumps tidligere rådgiver Roger Stone er tiltalt for å ha løyet for Kongressen, for å ha påvirket vitner og for å ha motarbeidet rettsvesenet i forbindelse med sin kontakt med WikiLeaks og hackingen av Demokratenes eposter.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.