Avgjørelse om ny coronavaksine nærmer seg

Coronavaksinen til Novavax kan bli den femte som godkjennes i Norge og EU. Det europeiske legemiddelverket (EMA) nærmer seg en beslutning.

Det europeiske legemiddelverket (EMA) vurderer for tiden om coronavaksinen til den amerikanske legemiddelgiganten Novavax skal godkjennes. Foto: Peter Dejong / AP / NTB
Det europeiske legemiddelverket (EMA) vurderer for tiden om coronavaksinen til den amerikanske legemiddelgiganten Novavax skal godkjennes. Foto: Peter Dejong / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Vi kan muligens avslutte vurderingen før nyttår. Godkjennes den, vil denne vaksinen gi en ytterligere mulighet til å vaksinere folk i EU og internasjonalt, sa vaksinesjef Marco Cavaleri på torsdagens pressekonferanse.

Novavax' koronavaksine Nuvaxovid er godkjent i Indonesia og Filippinene. Vaksinen gis i to doser, med minst 21 dagers mellomrom.

For øyeblikket er coronavaksinene til Pfizer, Moderna, AstraZeneca og Johnson & Johnson godkjent for bruk i Norge og EU.

Kommende uke vil EMA vurdere om coronamedisinen Xevudy skal godkjennes til behandling av coronapasienter som ikke trenger oksygentilførsel, og som har økt risiko for sykdomsprogresjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer