Avbestilte pakketurer: - Sterkt bekymret

På få dager har situasjonen i reiselivet og kulturlivet blitt svært usikker, forteller Virke-direktøren. Han vil nå be næringsministeren om et møte.

Oslo 20200402. Regjeringen holder torsdag kveld pressekonferanse om kompensasjonsordning til bedrifter . Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Oslo 20200402. Regjeringen holder torsdag kveld pressekonferanse om kompensasjonsordning til bedrifter . Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen.Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Avbestillingene renner inn etter de siste dagenes koronanyheter, forteller administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Særlig kulturinstitusjoner som holder arrangementer før jul, merker nå mange avlysninger. Omsetningsfallet er også stort i reiselivet for pakkereiser og andre ferieturer, sier Kristensen.

Torsdag ble omikronvarianten påvist i Oslo. Dagen før ble den registrert i Øygarden på Vestlandet. Horneland tror mange nå føler seg usikre.

– De delene av næringslivet som lever av å samle mennesker, opplever at det som for få dager så normalt ut, nå er på et helt annet nivå, sier Horneland.

Virke-direktøren varsler at han vil be om et møte med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for å orientere om situasjonen i næringslivet.

– Vi vil nå prøve å skaffe oss oversikt, men vi er sterkt bekymret for disse delene av næringslivet og ønsker derfor en dialog med regjeringen, sier Horneland.

Han vil ikke si hva han forventer av regjeringen, men viser til at det er innkalt til pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 16 torsdag.

– Vi har hele tiden vært opptatt av at vi må holde samfunnet i gang, men nå er vi i en situasjon der næringslivet blir rammet, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer