Australsk surfer «ganske pumpa» da han satte verdensrekord

40 år gamle Blake Johnston trosset faren for haiangrep og surfet ned rundt 500 bølger i løpet av over 30 timer da han satte verdensrekord i surfing i Sydney.

Surfing er populært på Australias mange strender, og fredag ble det satt ny rekord: Verdens lengste surfeøkt var fortsatt ikke over da Blake Johnston hadde holdt på i drøyt 30 timer. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB
Surfing er populært på Australias mange strender, og fredag ble det satt ny rekord: Verdens lengste surfeøkt var fortsatt ikke over da Blake Johnston hadde holdt på i drøyt 30 timer. Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den tidligere proffsurferen tok til tårene da klokken viste at han hadde holdt på i mer enn 30 timer og 11 minutter, den gamle rekorden til sørafrikanske Josh Elsins.

– Jeg har fortsatt en jobb å gjøre. Jeg sa 40 timer, og det skal jeg prøve å klare, sa australske Johnston i en av de korte pausene som er tillatt under rekordforsøket.

– Jeg er ganske pumpa, men vi kjører på.

Rekordforsøket er en del av en pengeinnsamling til støtte for mental helse. Johnston mistet faren til selvmord for ti år siden og har markerte dette med å samle inn 200.00 australske dollar – drøyt 1,4 millioner kroner til mental helse og en stiftelse som legger til rette for unge australiere som vil satse på idrett.

Broren Ben sier at de hadde tatt høyde for haiangrep, men ikke var veldig bekymret for dette. Under rekordforsøket ved Cronulla-stranden sør for Sydney risikerte den ferske verdensrekordholderen også ørebetennelse, væskemangel, utmattelse, nedkjøling og møte med hissige maneter, melder BBC.

– Det var massevis av maneter, så det kan du si var interessant, sier han.

På et tidspunkt sviktet lyskasterne som var satt opp ved stranden, så Johnston gjennomførte deler av den rekordlange økten i bekmørke om natten.

(©NTB)

Mer om