Australsk politi åpnet mistenkelig pakke fra Norge - nå er fem siktet

Det er «helt åpenbart» flere involverte i saken der fem er siktet og varetektsfengslet for å ha sendt 80 kilo med MDMA fra Bergen til Australia.

MDMA, virkestoffet i ecstasy. (Illustrasjonsfoto: NTB)
MDMA, virkestoffet i ecstasy. (Illustrasjonsfoto: NTB) Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Politiadvokat Asbjørn Onarheim vil ikke si noe om de mistenker norske eller utenlandske eventuelle mottakere i Australia, men mener helt klart at det er medspillere der, skriver Bergens Tidende.

Bakgrunnen er at fire menn 16. august ble pågrepet og siktet for grov narkotikakriminalitet på Landås i Bergen. En femte ble pågrepet senere og er også siktet i saken. De er i alderen 27 til 65 år, skriver Bergensavisen.

– Dette er en av norgeshistoriens største MDMA-saker, og etterforskningen vil ta tid. Dette fremstår veldig omfattende og godt organisert, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim i Vest politidistrikt til BT.

Mistenkelig pakke fra Norge

Politiet fikk nyss om saken etter at australsk politi åpnet og undersøkte en pakke fra Norge som de mistenkte det var narkotika i.

Politiet mener at minst 80 kilo MDMA, virkestoffet i ecstasy, har gått i postpakker fra Bergen til Australia. Det er tatt beslag i flere pakker med store mengder MDMA, skriver BT.

Etter at politiet ble tipset, dannet de en etterforskningsgruppe som nøstet i saken. Etter noe tids spaning slo de til i midten av august. BA skriver at flere andre er siktet for å ha stått i ledtog med det antatte nettverket, men de er ikke varetektsfengslet.

Fire av de siktede sitter varetektsfengslet i Bergen og en på Sørlandet. Torsdag ble to av dem i vest varetektsfengslet i fire nye uker.

Flere siktet i saken

To av mennene skal ha sendt MDMA til Australia og innført over 100 kilo cannabis. Tredjemann er siktet for MDMA-delen av saken, mens fjerdemann knyttes til cannabisinnførsel. Han er siden blitt løslatt.

Etter at de fire mennene ble varetektsfengslet i august, pågrep politiet femtemann. Han er siktet for å ha sendt pakker med MDMA til Australia. Tre av mennene nekter straffskyld, mens forsvarerne til de resterende ikke har villet kommentere saken.

En av de siktede, en mann i 60-årene, knyttes også til et beslag som ble gjort av politiet i Oslo 11. august i år. Da kom det en pakke fra Canada som skulle til Bergen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer