Australias nest største by ferdig med to uker nedstengning

Melbournes fem millioner innbyggere er ferdige med å leve innestengt. Etter to uker med strenge regler mener myndighetene koronasituasjonen er bedret.

Melbourne er hovedstad i den australske delstaten Victoria og er den nest største byen i Australia. Foto: Andrey Bayda / Shutterstock / NTB
Melbourne er hovedstad i den australske delstaten Victoria og er den nest største byen i Australia. Foto: Andrey Bayda / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Melbourne-innbyggernes etterlevelse av reglene har «endret kursen» for koronautbruddet i byen.

I to uker har de måttet holde seg hjemme. De strengeste restriksjonene i Australias nest største by oppheves fra midnatt torsdag. Det skjer etter at det ble registrert kun ett nytt koronatilfelle tirsdag.

– Dette er en god dag. Alle burde være stolte over hva vi har oppnådd sammen, sier fungerende delstatsminister James Merlino i Victoria.

Før restriksjonene ble innført, ble det påvist opp mot 80 positive tester for enten kappa- eller delta-variantene av koronaviruset som stammer fra India.

– Vi vet at dette ikke er over ennå, og før flere er vaksinert i Victoria og resten av landet, kommer viruset fortsatt til å være med oss, sier Merlino.

Innbyggerne i Melbourne får fortsatt ikke reise mer enn 25 kilometer fra hjemmene sine eller ha besøk, men de kan samle seg i grupper på opptil 10 personer utendørs.

Skoler, kafeer og skjønnhetssalonger får åpne igjen, men treningssentre og nattklubber må holde stengt i minst en uke til.

Australia har klart seg relativt godt til nå i pandemien, med kun 30.000 koronatilfeller og 1000 dødsfall tross en befolkning på 25 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer