Ran i Stavanger

Åtte ungdommer ranet av barn og unge i Stavanger siste halvår

Til sammen åtte ungdommer har blitt utsatt for ran i Stavanger det siste halvåret. Noen av ranspersonene skal være 10-åringer.

Politiet advarer om ungdomsgrupper i Stavanger som raner andre ungdommer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet advarer om ungdomsgrupper i Stavanger som raner andre ungdommer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Politiet sier at flesteparten av ranene har blitt utført av ungdommer mellom 12 og 15 år, men kjenner også til ran der 10-åringer har deltatt, skriver Stavanger Aftenblad.

– Dette kan vi absolutt ikke akseptere. I dag er det ungdommer som er redde for å ta på seg dyre klær fordi de frykter å bli ranet. Flere ungdommer sier til oss at de er engstelige for å oppholde seg i sentrum, sier politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth, som er leder for forebyggende avsnitt i Stavanger.

Politiet har sendt brev til ungdomsskoler i Stavanger der de opplyser om de siste måneders ranshendelser. Ranene har stort sett foregått i området mellom byterminalen og Sølvberget.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer