Politiet advarer om ungdomsgrupper i Stavanger som raner andre ungdommer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet advarer om ungdomsgrupper i Stavanger som raner andre ungdommer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Ran i Stavanger

Åtte ungdommer ranet av barn og unge i Stavanger siste halvår

Til sammen åtte ungdommer har blitt utsatt for ran i Stavanger det siste halvåret. Noen av ranspersonene skal være 10-åringer.

Publisert

Politiet sier at flesteparten av ranene har blitt utført av ungdommer mellom 12 og 15 år, men kjenner også til ran der 10-åringer har deltatt, skriver Stavanger Aftenblad.

– Dette kan vi absolutt ikke akseptere. I dag er det ungdommer som er redde for å ta på seg dyre klær fordi de frykter å bli ranet. Flere ungdommer sier til oss at de er engstelige for å oppholde seg i sentrum, sier politioverbetjent Kathrine Sæland Rotseth, som er leder for forebyggende avsnitt i Stavanger.

Politiet har sendt brev til ungdomsskoler i Stavanger der de opplyser om de siste måneders ranshendelser. Ranene har stort sett foregått i området mellom byterminalen og Sølvberget.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.