Åtte tatt for juks på teoriprøven - to politianmeldt

I løpet av året er åtte personer blitt tatt for juks på teoriprøven for å få førerkort, viser Statens vegvesens oversikt. Straffen er flere måneders karantene.

Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB
Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Vårt mål er at ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken. Derfor jobber vi aktivt for å avsløre juks, for å sikre at sjåførene har den teoretiske kunnskapen som trengs for å ferdes trygt i trafikken, sier Lill Tove Amundsen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Straffen for dem som ble tatt, varierer mellom fem og tolv måneders karantene. Vegvesenet opplyser at noen hadde med seg mobil inn i lokalet, tok bilder av prøven til senere bruk, skrev ned spørsmål og svar under prøven eller hadde med seg jukselapp.

To saker ble politianmeldt. I en av sakene forsøkte en person å ta prøven for noen andre, mens en annen brukte mobiltelefon og øreplugg. En av dem ble tatt for juks for andre gang, bare få dager etter at forrige karantene utløp.

Statens vegvesen opplyser at mørketallene trolig er store.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer