En av løperne ble fanget av oksens horn under okseløpet i Pamplona søndag 14. juli. Foto: NTB scanpix
En av løperne ble fanget av oksens horn under okseløpet i Pamplona søndag 14. juli. Foto: NTB scanpix Vis mer

Åtte skadd av okser i San Fermin-festivalen

Til sammen åtte personer ble skadd i årets San Fermin-festival i Pamplona i Spania, som ble avsluttet søndag.

Publisert

«Stakkars meg, stakkars meg, San Fermin-festivalen er over», sang folkemengden foran rådhuset ved midnatt natt til mandag, mens fyrverkeri lyste opp himmelen.

Den ni dager lange festivalen, som har sine røtter i middelalderen, inneholder konserter, religiøse prosesjoner, folkedans og drikking døgnet rundt.

Men hovedattraksjonen er de daglige okseløpene når flere hundre menn, de fleste kledd i tradisjonelle hvite og røde gevanter, forsøker å løpe om kapp med en flokk svære okser langs 850 meter smale gater i sentrum av Pamplona.

To australiere og en spanjol ble truffet av hornene på festivalens siste dag. Dermed var det til sammen åtte personer som ble skadd av oksenes horn under årets festival.

Alle oksene som er med, møter døden i tyrefekterarenaen på ettermiddagen samme dag som de løper i gatene. .

Festivalen ble berømt takket være Ernest Hemingways bok «The Sun Also Rises», men i de siste årene er protestene mot mishandlingen av oksene blitt stadig sterkere. Tidligere denne måneden arrangerte dyrevernsaktivister en såkalt die-in i Pamplonas gater i protest mot tradisjonen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.