Åtte savnet etter eksplosjon i Frankrike

Åtte personer er savnet i ruinene av to bygninger som kollapset i Frankrikes nest største by Marseille. Seks skadde er hentet ut.

Brannfolk var søndag i gang med å slokke brannen i Marseille og gjennomsøke ruinene. Foto: AP / NTB
Brannfolk var søndag i gang med å slokke brannen i Marseille og gjennomsøke ruinene. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

De to bygningene raste sammen etter en eksplosjon like før klokken 1 natt til søndag. Årsaken til eksplosjonen var søndag ettermiddag fortsatt ukjent.

Dominique Laurens hos myndighetene i Marseille sier ifølge AFP at de åtte savnede som bodde i bygningen, ikke svarer på oppkall på mobiltelefonene sine.

Kollapsen utløste en brann inne i ruinene som vanskeliggjør redningsarbeidet. Slokkearbeidet må gjøres varsomt for å unngå å skade folk som fortsatt er fanget i ruinene. Intens varme gjør det umulig å sette inn hunder i søket.

Åtte personer er savnet i ruinene av to bygninger som kollapset i Frankrikes nest største by Marseille. Seks skadde er hentet ut.
Åtte personer er savnet i ruinene av to bygninger som kollapset i Frankrikes nest største by Marseille. Seks skadde er hentet ut. Vis mer

Innenriksminister Gérald Darmanin dro søndag på befaring til stedet. Han anslo at det fortsatt kunne være mellom fire og ti personer i ruinene.

Ordfører Benoit Payan er forberedt på at det kan bli omkomne.

– Jeg vil vi skal være forberedt på en vanskelig situasjon der vi kan få dødsofre i dag, sier Payan.

Så langt er seks personer hentet ut fra ruinene. Fem av dem ble sendt til sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. Den sjette fikk behandling for sjokk, opplyser Darmanin.

En tredje bygning var søndag delvis sammenrast. Rundt 80 beboere er evakuert fra omkringliggende bygninger.

Bygningene som raste sammen natt til søndag, ligger på Rue de Tivoli. Det er ikke kjent at det skal ha vært strukturelle problemer i bygningene, ifølge Darmanin. Laurens vil ikke utelukke at det har vært en gasseksplosjon.

– Mine tanker går til Marseille, skriver president Emmanuel Macron på Twitter.

(©NTB)

Mer om