Åtte såret i bussangrep i Jerusalem

Åtte personer er såret, to av dem alvorlig, etter et skyteangrep mot en buss i Jerusalem. En antatt gjerningsmann er pågrepet.

Israelsk politi på åstedet for bussangrepet i Jerusalem natt til søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB
Israelsk politi på åstedet for bussangrepet i Jerusalem natt til søndag. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB Vis mer
Publisert

Angrepet skjedde i nærheten av gamlebyen i Jerusalem natt til søndag.

– Politiet har sperret av åstedet og leter etter en mistenkt som flyktet fra stedet, het det i en uttalelse fra israelsk politi.

Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA), som rykket ut til stedet, kaller hendelsen et terrorangrep. Israelske sykehus opplyser at åtte personer ble såret og at tilstanden er alvorlig for en gravid kvinne og én mann.

Søndag morgen opplyste politiet at den antatte gjerningsmannen var pågrepet.

Hendelsen skjedde omtrent en uke etter en tre dager lang konflikt mellom Israel og den væpnede palestinske gruppen Islamsk jihad på Gazastripen. Minst 49 palestinere ble drept. Tallet inkluderer både medlemmer av Islamsk jihad og flere barn.

I løpet av det siste halvåret er en rekke sivile israelere drept i angrep i Israel, mens over 50 palestinere er drept i israelske operasjoner på den okkuperte Vestbredden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer