Åtte personer meldt omkommet etter helikopterstyrt i Sibir

Et helikopter med minst 16 mennesker om bord, brorparten av dem turister, styrtet på Kamtsjatka-halvøya i Sibir i Russland. Åtte personer skal ha mistet livet.

Publisert

Om bord var 13 turister og 3 besetningsmedlemmer, opplyser pressetjenesten i naturreservatet Kronotskij til det russiske nyhetsbyrået Tass. Ifølge nyhetsbyrået Interfax er det snakk om 14 turister.

En ikke-navngitt kilde fra den lokale redningstjenesten opplyser til Tass at åtte personer døde i ulykken, men understreker at dette er basert på foreløpig informasjon.

– Åtte døde, mens de åtte andre ble reddet. Helikopteret sank, sier kilden til Tass.

Helikopteret skal ifølge lokale myndigheter ha styrtet i Kurilesjøen, som er en kratersjø i reservatet. Vulkanen Kronotskij ligger i naturreservatet, som bærer samme navn. Helikopteret er av typen Mi-8.

Ifølge Interfax var det tjukk tåke i området.

Et passasjerfly med 28 personer om bord styrtet nær Palana på Kamtsjatka-halvøya, som ligger nordøst i Sibir, i juli. Ingen overlevde, skriver nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer