Atle Lie McGrath mister resten av sesongen

Atle Lie McGrath (22) har vært gjennom en operasjon og går glipp av resten av sesongen etter kneskaden han pådro seg i alpin-VM i Frankrike.

Atle Lie McGrath fikk VM og resten av sesongen spolert av en ny kneskade. Foto: Lise Åserud / NTB
Atle Lie McGrath fikk VM og resten av sesongen spolert av en ny kneskade. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble opplyst da han møtte pressen i Norges Skiforbunds lokaler på Ullevaal i Oslo tirsdag. Der var også Olympiatoppens lege Marc Strauss som opererte korsbåndet til McGrath fredag.

– Det å få beskjeden om at det kunne vært noe mer, var ganske tungt. Vi bestemte oss for å fikse dette så fort som mulig, sa McGrath på pressetreffet.

Rehabiliteringsperioden regnes å være på mellom ni og tolv måneder.

Atle Lie McGrath er ute i ni til tolv måneder med skade. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Atle Lie McGrath er ute i ni til tolv måneder med skade. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

– Heldigvis hadde jeg gjort meg mentalt klar for det. Det blir en lang prosess tilbake, men jeg er veldig glad for at jeg har gjort en lignende prosess før selv om dette kan bli mer tidkrevende og kanskje vanskeligere, fortsatte 22-åringen.

– Jeg tviler ikke på at jeg får til, men det spørs hvor tålmodig jeg klarer å være.

Det var i super-G-rennet i Courchevel for tolv dager siden at McGrath fikk en strekkskade i venstre kne. Før det ble han nummer fem i superkombinasjonen. Storslalåm og slalåm røk derfor for 22-åringen, som gjorde sin debut i VM.

Egentlig skulle den vært unnagjort i 2021, men et ødelagt sideleddbånd i venstrekneet holdt McGrath ute i mange måneder for to år siden også.

McGrath går først glipp av helgens slalåm- og storslalåmrenn i Palisades Tahoe i USA. I mars er det storslalåm på programmet i Kranjska Gora i Slovenia før sesongen avsluttes i Soldeu i Andorra.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer