Atle Antonsen forlot landet etter hendelsen på Bar Boca: – Jeg skammer meg og har skyldfølelse

Atle Antonsen sier han har kjent på skam, skyldfølelse og selvforakt etter at saken med Sumaya Jirde Ali ble kjent. Fredag snakket han ut på P4.

Atle Antonsen var fredag tilbake på P4-programmet «Misjonen». Der snakket han ut om hendelsen som fant sted på Bar Boca i oktober i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Atle Antonsen var fredag tilbake på P4-programmet «Misjonen». Der snakket han ut om hendelsen som fant sted på Bar Boca i oktober i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

– Det har gått bedre før enn det har gjort de siste par månedene, sa Antonsen da han var tilbake i P4-programmet «Misjonen».

Antonsen ønsket ikke gå i detalj om hva som skjedde på Bar Boca, ettersom han mente at det kun ville gå ut over Sumaya Jirde Ali.

– Jeg kan ikke begynne å snakke detaljert om det som skjedde på Bar Boca den kvelden. For hver gang det temaet kommer opp går det kun utover Sumaya. Og jeg vil ikke at hun skal få noe mer dritt og sjikane på grunn av meg, sier Antonsen.

Ble anmeldt for hatefulle ytringer

Fredag er første gang på omkring to måneder at Atle Antonsen var tilbake i radioprogrammet «Misjonen» på P4. Antonsen har siden midten av november vært fritatt fra programmet, som han har sammen med kollega Johan Golden, etter at han i november i fjor ble anmeldt av samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd på utestedet Bar Boca i Oslo.

Antonsen ble anmeldt etter at han skal ha sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her» da begge var gjester på utestedet Bar Boca på Grünerløkka 23. oktober. Komikeren har senere beklaget det han sa.

– Jeg har skammet meg så fælt. Jeg har kjent på skam, skyldfølelse og selvforakt, sa Antonsen fredag.

Forlot landet

Få uker etter at hendelsen på Bar Boca fant sted forlot Antonsen landet og dro til Danmark

– Jeg skammet meg så fælt at jeg ikke gikk ut av huset. Jeg satt innendørs i noen uker, om jeg skal tørre å gå ut døra må jeg dra et annet sted. Så jeg satte meg i bilen og kjørte Danmark og til København. Jeg ville ikke møte noen som kunne kjenne meg igjen, opplyser Antonsen.

Videre forteller Antonsen om støtten han fikk fra folk han ikke ville ha støtte fra.

– Jeg visste at jeg kom til å få støtte fra feil folk. Det kommer garantert støtte fra folk jeg ikke vil ha støtte fra, folk langt ut på høyresiden med et forferdelig menneskesyn. De meldingene leste jeg ikke, uttalte han.

Syns tilbakekomsten var en dårlig vurdering

I forbindelse med Antonsens tilbakekomst på «Misjonen» uttaler Ben Mansour i Antirasistisk Senter til VG at han syns avgjørelsen om å komme tilbake var en dårlig vurdering både av P4 og av Antonsen selv.

– Når han gjør dette så velger han å retraumatisere Sumaya, og han risikerer å retraumatisere andre mennesker som blir utsatt for rasisme, for man ser så tydelig at det betyr ingenting, og får ingen konsekvenser, sier Mansour til avisa.

Mansour mener også at Antonsen kom tilbake for tidlig.

– Han har vært ganske tydelig på at han ikke er rasist, og tydelig sagt unnskyld, men kanskje han mangler litt forståelse for at folk trenger litt tid for å komme over slike hendelser, sier Mansour.

6. januar i år ble det klart at Riksadvokaten henla anmeldelsen av Atle Antonsen, etter at også statsadvokaten gikk inn for henleggelse.

Som følge av hendelsen valgte Antonsen også å trekke seg fra TVNorge-programmet «Kongen befaler». Der ble det i desember klart at Bård Ylvisåker erstatter Antonsen som programleder i kommende sesong.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer