AstraZeneca svarer: - Vaksinens sikkerhet er blitt studert omfattende

Vaksineprodusenten AstraZeneca mener deres vaksine er trygg, til tross for at land som Danmark stanser bruken av den av frykt for alvorlige bivirkninger.

En dose av AstraZeneca-vaksinen på en militærbase i Ukraina. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB
En dose av AstraZeneca-vaksinen på en militærbase i Ukraina. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke påvist sammenheng mellom vaksiner og bivirkningene som mistenkes, som er alvorlige blodpropper. Ett dødsfall i Danmark er knyttet til saken.

– Pasientsikkerhet er høyeste prioritet for AstraZeneca. Tilsynsmyndighetene har tydelige og strenge effektivitets- og sikkerhetskrav for godkjenning av alle nye legemidler, og det inkluderer vår vaksine. Vaksinens sikkerhet er blitt studert omfattende i kliniske tredjefasestudier, og fagfellevurdert data bekrefter at vaksinen generelt tolereres bra, skriver AstraZeneca i en kommentar til NTB.

Selskapet understreker at de er klar over den danske granskningen. Norske helsemyndigheter har hatt hastemøter om utviklingen torsdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer