Årsaken til skredet i Heim kan være klar før jul

Ekspertgruppa som undersøker årsaken til skredet som gikk i Heim kommune 2. september hvor én person døde, skal presentere årsakene til skredet før jul.

En person døde og et hus ble tatt i skredet som gikk i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag 2. september. Arkivfoto: Emilie Sørsdal / NTB
En person døde og et hus ble tatt i skredet som gikk i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag 2. september. Arkivfoto: Emilie Sørsdal / NTB Vis mer
Publisert

– Vi har nå lagt en plan for arbeidet vårt. Vi mener at vi vil være klare med en rapport om de tekniske årsakene til skredet i god tid før jul, sier administrerende direktør Lars Andresen i Norges Geotekniske Institutt (NGI) i en pressemelding.

Andersen leder ekspertgruppa som undersøker årsakene. Dato for når rapporten legges fram er foreløpig ikke er satt.

En kvinne i 80-årene døde da raset tok et hus i Valsøyfjord i Trøndelag. Fem mennesker overlevde raset og ble fraktet til sykehus. Blant dem var et to år gammelt barn som var tre timer i huset etter raset.

Det pågikk gravearbeider i forbindelse med ny E39 rundt 50 meter ovenfor huset som ble tatt. Vegvesenet mener det er sannsynlig at det var arbeidet som utløste skredet.

Arbeidet til ekspertgruppa deles inn i to bolker: Arbeidet med å fastslå årsaken til Hennsetskredet, som vil ende med en rapport om de utløsende faktorene for skredet. Den andre bolken vil være en rapport med forslag til lærings- og forbedringspunkter, som vil følge rundt tre måneder etter den første årsaksrapporten.

Både årsaksrapporten og rapporten med læringspunkter og forslag til tiltak vil bli lagt fram for Vegvesenet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer