Slik blir Ari Behns bisettelse

Ari Behn bisettes fredag 3. januar

Bisettelsen til Ari Behn holdes i Oslo domkirke fredag 3. januar klokken 13, opplyser familiens pressekontakt Geir Håkonsund til NTB.

Domkirken i Oslo fredag kveld. Bisettelsen til Ari Behn skal holdes i domkirken 3. januar klokka 13. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Domkirken i Oslo fredag kveld. Bisettelsen til Ari Behn skal holdes i domkirken 3. januar klokka 13. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Håkonsund er det Oslo-biskop Kari Veiteberg som skal forrette bisettelsen.

Behn tok sitt eget liv første juledag. Han ble 47 år gammel. Familien til Behn har fra første stund valgt å være åpne, og mange har vist sin støtte til Behns etterlatte gjennom å tenne lys ved Lommedalen kirke, på Slottsplassen og i Moss, hvor han vokste opp.

Tredje juledag var det fremdeles mange lys som brant på Slottsplassen.

Ikke bisettelse på statens bekostning

Tidligere fredag opplyste regjeringen at den tidligere ektefellen til prinsesse Märtha Louise ikke får bisettelse på statens bekostning.

– Ari Behn var en nyskapende kunstner og forfatter som har betydd mye for mange. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning har vært praktisert til nå, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet, kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor (SMK) til TV 2.

Statlig betalte begravelser og bisettelser er normalt forbeholdt soldater, ledende politikere og noen kulturpersonligheter.

– Det finnes åpenbart et regelverk man må følge for å få en begravelse på statens bekostning. Det viktigste for familien er nå at det blir tatt et verdig farvel med Ari. Familien er enormt takknemlig for all støtte og kondolanser, sa Håkonsund til TV 2.

Endrer nyttårstalen

Statsminister Erna Solberg (H) har også bestemt seg for å endre nyttårstalen sin, etter at dødsfallet ble kjent.

– Psykisk helse og selvmord har i lang tid vært et viktig tema for statsministeren og er det også i nyttårstalen som ble spilt inn før jul. I lys av Ari Behns bortgang er det ønskelig å gjøre noen justeringer i denne delen av talen, av omsorg for alle som var glad i Ari Behn, og som nå er berørt av det som har skjedd, sa Ida Dahl Nilssen ved SMK til Dagbladet fredag.

Fredag la Ari Behns mor ut et åpent innlegg på Facebook, for første gang siden sønnen døde. I et bilde vedlagt innlegget står hun sammen med sønnen Ari på en strand.

– Kjære elskede Mikis min. Det var ikke mørket som tok deg. Det var lyset som kom deg i møte, skrev Marianne Behn fredag ettermiddag.

Fakkeltog i Moss søndag

Søndag ettermiddag blir det arrangert et fakkeltog til minne om Ari Behn i Moss.

– Vi er såpass mange som er i sjokk som trenger å prate om dette, sa initiativtaker Heidi Bøhaugen Sjøstrøm til Moss Avis.

Sjøstrøm og Behn gikk på skole sammen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer