Argentina stenger ned: - Verste perioden siden pandemien startet

Argentinske myndigheter innfører strenge restriksjoner for første gang i år etter at mer enn 35.000 smittetilfeller ble registrert for tredje dag på rad.

Argentina opplever høye smitte- og dødstall knyttet til coronapandemien og innfører nye restriksjoner. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB
Argentina opplever høye smitte- og dødstall knyttet til coronapandemien og innfører nye restriksjoner. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nedstengingstiltakene trer i kraft lørdag og varer til 31. mai. Det innebærer begrenset bevegelsesfrihet for landets innbyggere og betyr at sosiale, religiøse og sportslige aktiviteter avlyses. I tillegg stenger forretninger og skoler. Folk som jobber i uunnværlige yrker, er unntatt.

– Vi er for tiden inne i den verste perioden siden pandemien startet, sa president Alberto Fernández i en TV-sendt tale.

– Vi ser høyere smittetall og dødstall. Vi må ta denne situasjonen på alvor og ikke gjøre tragedien til en vane, fortsatte han.

Ved starten av pandemien i fjor stengte Argentina ned mellom mars og juli. Følgene var store for landets økonomi og innbyggernes oppslutning om regjeringen.

Kombinasjonen av få vaksinedoser, mer smittsomme varianter av coronaviruset og et helsevesen som er på randen av å bryte sammen, gjør at regjeringen igjen må stenge ned.

Tirsdag ble det registrert rekordmange nye tilfeller med 35.543 smittede og 745 døde. Den følgende dagen var tallene på samme nivå. I alt har det søramerikanske landet registrert 3,4 millioner tilfeller av covid-19 og mer enn 72.000 dødsfall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer