Årets høyeste smittetall i Oslo: Disse bydelene peker seg ut

Det er registrert ny rekord med 352 smittede i Oslo siste døgn. Det er 115 mer enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 237 smittede per dag.

Koronateststasjonen på Rommen i bydel Stovner. Her kan de som ønsker å teste seg kjøre bil rett inn på stasjonen og ta testen. Stovner er en av bydelene i Oslo med høyest smittetall. Foto: Torstein Bøe / NTB
Koronateststasjonen på Rommen i bydel Stovner. Her kan de som ønsker å teste seg kjøre bil rett inn på stasjonen og ta testen. Stovner er en av bydelene i Oslo med høyest smittetall. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Det er 149 mer enn gjennomsnittet de foregående 14 dagene, som var på 203 smittede per dag.

Antall smittede siste døgn er 115 flere enn dagen før. Antall smittetilfeller onsdag er justert opp med ett, fra 236 til 237, ifølge Oslo kommunes koronastatistikk.

Sist gang det ble meldt om like mange var torsdag 4. mars da det ble registrert 308 smittede i hovedstaden. Tallet er også et av de høyeste siden pandemien startet. Søndag 8. mars i fjor ble det høyeste tallet på 368 smittetilfeller registrert i hovedstaden.

– En krevende tid

– Smitten har gått opp etter alle ferier, også vinterferien. Derfor satte vi inn strengere tiltak forrige tirsdag og flere mandag denne uken. Vi håper på å se effekt av disse tiltakene snart. Denne uken har vi dessverre sett smitterekorder, men Oslo-folk tester seg nå så mye at vi også har mange dager med testrekorder. Fortsett å teste dere, hold avstand og hold antall kontakter nede, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til NTB.

– Dette er en krevende tid. Nå trenger vi at absolutt alle bidrar mot viruset og at vi står sammen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer