Annonse

Arbeidsministeren ber Nav rydde opp i regelverket

- Mye av regelverket er gått ut på dato.


Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) er kritisk til Navs «jungel av regler» og mener en ryddesjau kan få flere folk i arbeid.


- Det jeg har sett i de månedene jeg har vært arbeidsminister, er at det er mye regelverk, prosedyrer og byråkrati som er gått ut på dato – og som motvirker at folk kommer ut i jobb, sier hun til VG og legger til:


- Jeg har sett stort rom for både forenkling og forbedring i det lovverket som Nav forvalter.


Den ferske arbeids- og sosialministeren vil nå sende et brev til Nav der hun ber om at det hun mener forsinker å få folk tilbake i jobb – prosedyrer og «flaskehalser» – identifiseres og plukkes ut av regelverket. Deretter skal resultatet presenteres for statsråden.Nærmere 100.000 nordmenn er arbeidsledige


Hauglie sier at hun allerede har funnet fire konkrete endringer som kan gjøres i Navs dagpengeregelverk, og hun er sikker på at det finnes andre ting som bør byttes ut.


Denne uken kommer det nye ledighetstall fra Nav og Statistisk sentralbyrå. Januartallene fra Nav viste at 93.000 nordmenn er helt arbeidsledige, mens SSBs statistikk forteller at 127.000 er uten jobb.