Arbeidsgivere må punge ut for karantenehotell

Egenandelen til personer som må i karantene på karantenehotell, blir 500 kroner for privatpersoner og 1.500 kroner for arbeidsgivere.

Justisminister Monica Mæland informerte mandag om egenandelen på karantenehotellene. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Justisminister Monica Mæland informerte mandag om egenandelen på karantenehotellene. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyste justisminister Monica Mæland (H) under mandagens koronapressekonferanse.

– Hovedregelen er at arbeidsgiver skal sørge for karantene for sine ansatte. Det er bare der hvor det ikke er mulig at vi skal ha karantenehotell. Når det gjelder privatpersoner går vi ut fra at andelen som kommer til Norge når de vet de må ti dager på hotell, kommer til å bli mindre, sa justisminister Monica Mæland (H) på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen mandag.

Regjeringen har innført krav om at alle personer som må i karantene etter å ha kommet til Norge fra et rødt land, skal i karantene på karantenehotell, med mindre man har egen bolig der man kan oppholde seg – eller har arbeid der arbeidsgiver har sørget for enerom i karantenetiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer