Arbeidere på oljeplattform oppdaget svømmende hund

Midt ute på havet, mer enn 220 kilometer fra land, oppdaget thailandske oljearbeidere en svømmende hund. Den er nå fraktet til land og er i god form.

Hunden ble tatt hånd om av de ansatte på oljeriggen. Hunden ble oppdaget mens den svømte i retning oljeplattformen. Foto: Vitisak Payalaw via AP / NTB scanpix
Hunden ble tatt hånd om av de ansatte på oljeriggen. Hunden ble oppdaget mens den svømte i retning oljeplattformen. Foto: Vitisak Payalaw via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av arbeiderne på oljeriggen, Vitisak Payalaw, skriver på sin Facebook-side at hunden ble oppdaget fredag da den svømte i retning oljeplattformen i Thailandbukta, over 20 mil unna land.

Arbeiderne ansatt i oljeselskapet Chevron klarte å redde hunden ved å feste et tau rundt nakken på den, for så å dra den opp på plattformen.

En teori er at hunden kan ha falt i vannet fra en fiskebåt. Arbeiderne som reddet hunden fra bølgene har gitt den navnet «Boon Rod» eller «Survivor».

Mandag ble hunden fraktet i land i havnen Songkla sør i Thailand, og ble vurdert til være i god form. Hunden er nå overlevert til dyrevernsorganisasjonen Watchdog Thailand.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer