Hunden ble tatt hånd om av de ansatte på oljeriggen. Hunden ble oppdaget mens den svømte i retning oljeplattformen. Foto: Vitisak Payalaw via AP / NTB scanpix
Hunden ble tatt hånd om av de ansatte på oljeriggen. Hunden ble oppdaget mens den svømte i retning oljeplattformen. Foto: Vitisak Payalaw via AP / NTB scanpix Vis mer

Arbeidere på oljeplattform oppdaget svømmende hund

Midt ute på havet, mer enn 220 kilometer fra land, oppdaget thailandske oljearbeidere en svømmende hund. Den er nå fraktet til land og er i god form.

Publisert
Sist oppdatert

En av arbeiderne på oljeriggen, Vitisak Payalaw, skriver på sin Facebook-side at hunden ble oppdaget fredag da den svømte i retning oljeplattformen i Thailandbukta, over 20 mil unna land.

Arbeiderne ansatt i oljeselskapet Chevron klarte å redde hunden ved å feste et tau rundt nakken på den, for så å dra den opp på plattformen.

En teori er at hunden kan ha falt i vannet fra en fiskebåt. Arbeiderne som reddet hunden fra bølgene har gitt den navnet «Boon Rod» eller «Survivor».

Mandag ble hunden fraktet i land i havnen Songkla sør i Thailand, og ble vurdert til være i god form. Hunden er nå overlevert til dyrevernsorganisasjonen Watchdog Thailand.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer