Apple trekker oppdatering - slik får du tilbake iOS 8

Har du iPhone? Da bør du lese dette.

Det er en knapp uke siden Apple lanserte et splitter nytt operativsystem til iPhone. Kort tid etter kom oppdateringen iOS 8.0.1. som skulle forbedre en rekke små feil. Onsdag kveld melder Apple at de trekker tilbake oppdateringen. 
I stedet for å rette opp i problemer, gikk oppdateringen løs på en del av telefonenes nøkkelfunksjoner. Det skriver Dagbladet. Brukere som rakk å installere oppdateringen, opplevde blant annet dårlig kontakt med mobilnettet. Flere meldte også om at fingeravtrykksleseren ikke virket. - Vi undersøker hva som har skjedd. I mellomtiden trekker vi tilbake iOS 8.0.1-oppdateringen, uttalte en talsmann for Apple. Den er angivelig de nyere modellene som sliter med oppdateringen.

Slik får du tilbake iOS 8

Opplever du problemer med iOS 8.0.1., eller rett og slett savner originalen, finnes det håp. Mashable har laget en oppskrift for hvordan du kan nedgradere operativsystemet til iOS 8. Alt du trenger å gjøre er dette: 
  1. Last ned firmware for iOS 8. Det er en stor fil, og kan derfor ta noe tid.
  2. Skru av «Finn min iPhone»-funksjonen i innstillinger.
  3. Koble telefonen til PC eller Mac og start iTunes.
  4. Trykk på iPhone-fanen og sikkerhetskopier telefonen.
  5. Hold nede shift-tasten på PC-en og trykk «Gjenopprette telefon».
  6. Velg filen du lasten ned i punkt en. Trykk deretter installér. 
  7. Når du konfigurerer telefonen, må du gjenopprette sikkerhetskopien fra punkt fem.
  Dersom det fortsatt ikke fungerer, må du, ifølge Mashable, gjenopprette en tidligere sikkerhetskopi eller sette opp telefonen som om den er ny.

Ny iPhone

9. september avdekket Apple-sjef Tim Cook to nye telefoner - iPhone 6 og iPhone 6 Plus. De er både større, tynnere og raskere enn forgjengeren. Dinside fulgte den etterlengtede laseringen, og samlet alt du trenger å vite om de nye telefonene. Som navnet tilsier, kommer iPhone 6 i to ulike størrelser. Den vanlige iPhone 6 med en 4,7 tommers skjerm, og iPhone 6 Plus med en 5,5 tommers skjerm. Kantene er mer avrundet, slik at telefonen skal ligge behagelig i hånden. I tillegg har både skjermen, kamera og prosessoren har fått seg en kraftig oppdatering. Les mer om iPhone 6 og 6 Plus på Dinside. Apple lanserte nylig to nye iPhone-modeller. (FOTO: REUTERS/ADREES LATIF)Apple lanserte nylig to nye iPhone-modeller. (FOTO: REUTERS/ADREES LATIF)