Nasjonalmuseet

Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt til 2022

Det nye Nasjonalmuseet, som bygges på Vestbanen i Oslo, vil ikke åpne før 2022. Årsaken er forsinkelser i byggeprosjektet.

Det nye nasjonalmuseet mellom Aker Brygge og Rådhusplassen i Oslo, vil ikke åpne før 2022. Foto: Carina Johansen / NTB
Det nye nasjonalmuseet mellom Aker Brygge og Rådhusplassen i Oslo, vil ikke åpne før 2022. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Effekten av koronapandemien, kombinert med forsinkelser i leveranser og montering av sikkerhetsdører, gjør at Statsbyggs ferdigstillelse av det nye Nasjonalmuseet har tatt lengre tid enn planlagt.

Slik situasjonen er nå, kan kunstmonteringen tidligst begynne i starten av 2021. Dette gjør at åpningen av det nye Nasjonalmuseet derfor må utsettes til 2022, skriver Nasjonalmuseet i en pressemelding fredag.

– Forhåpentligvis blir det ikke langt inn i 2022 at vi kan slå dørene opp for publikum, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Smittesituasjonen har gitt utfordringer med transport og logistikk, og stans i enkelte leveranser. Det har også oppstått forsinkelser på grunn av karantene for spesialister og håndverkere fra utlandet.

Det nye Nasjonalmuseet blir med sine 55.000 kvadratmeter Nordens største kunstmuseum. Museet får har kostnadsramme på 6,1 milliarder kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer