Åpner tilsyn etter at kvinne ble funnet død etter pasienttransport

Statsforvalteren i Oslo og Viken åpner tilsyn etter at en pasient ble funnet død etter transport fra Diakonhjemmet sykehus til Lilleborg Helsehus i desember.

Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Diakonhjemmet sykehus i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer etter at Statsforvalteren mottok varsel fra Helsetilsynet.

– Vi har gjennomgått opplysningene i varselet. På bakgrunn av disse har vi funnet grunnlag for tilsynsmessig oppfølging med Diakonhjemmet sykehus AS, Oslo kommune, og Oslo universitetssykehus HF, Pasientreise- og syketransportavdelingen, skriver Statsforvalteren i en pressemelding.

Statsforvalteren har nå bedt virksomhetene om å gjennomgå og evaluere hendelsen, og ønsker en tilbakemelding på hva gjennomgangen har vist og hvilke eventuelle tiltak som er blitt iverksatt. Frist for tilbakemelding er 9. februar.

– Når vi har mottatt tilbakemeldingene, vil vi gjennomgå disse og gjøre en vurdering av om det er behov for videre tilsynsmessig oppfølging, eller om saken kan avsluttes fra vår side, står det i meldingen.

Hendelsen skjedde 7. desember da den eldre kvinnen skulle kjøres fra Diakonhjemmet sykehus til Lilleborg helsehus i Oslo. Da kvinnen hadde kommet fram til helsehuset, skal hun ha blitt forlatt av sjåføren, som ikke hadde funnet noen ansatte ved ankomst, skriver VG. Sykehuset etterlyste etter hvert kvinnen, og det ble iverksatt en leteaksjon. Neste formiddag ble kvinnen funnet død.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer