Åpner teststasjon for covid-19 på Gardermoen

Teststasjonen for covid-19 ble åpnet på Oslo lufthavn Gardermoen torsdag. – Målet er å teste 80 i timen, døgnet rundt, sier kommuneoverlegen i Ullensaker.

Åpning av nytt testsenter for koronavirus i ankomsthallen på Oslo lufthavn. Sykepleier Signe Aas ved LHL tar imot dem som ønsker å teste seg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Åpning av nytt testsenter for koronavirus i ankomsthallen på Oslo lufthavn. Sykepleier Signe Aas ved LHL tar imot dem som ønsker å teste seg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Oslo lufthavn Gardermoen ligger i Ullensaker kommune, og kommunen har dermed ansvar for smittevern ved flyplassen. Etter å ha fått anmodning fra Helsedirektoratet denne uken, har kommunen i samarbeid med Avinor opprettet en teststasjon.

–Det er åpnet teststasjoner ved flere lufthavner de siste dagene. Det har forståelig nok vært en utålmodighet i offentligheten om at det også ved landets hovedflyplass skal være mulig for reisende fra utlandet å få utført en koronatest, sier ordfører Eyvind J. Schumacher (Ap) i Ullensaker kommune.

– Vil prioritere røde land

Avinor står for lokaler og infrastruktur i bagasjehallen for utlandet. Tilreisende fra utlandet vil få tilbud om å teste seg, om de ønsker det.

– Ved stor pågang vil helsepersonellet, i henhold til gjeldende retningslinjer fra FHI, prioritere dem som kommer fra røde land, har hatt nærkontakt med en bekreftet smittet person og/eller har typiske symptomer på covid-19, skriver kommunen i en pressemelding.

Vil teste 80 i timen

Tom Sundar, som er fungerende kommuneoverlege i Ullensaker, innrømmer at det er vanskelig å estimere nøyaktig hvor mange av de reisende som vil ta i bruk tilbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer