Åpner opp i intervju med amerikansk storavis

Danskenes dronning Margrethe stiller opp i et stort intervju med The New York Times om sin nye Netflix-film. Dronningen sier hun er et rotehode.

Dronning Margrethe av Danmark på vei til festmiddag på Amalienborg Slott da kong Harald og dronning Sonja var på besøk i sommer.Foto: Lise Åserud / NTB / POOL
Dronning Margrethe av Danmark på vei til festmiddag på Amalienborg Slott da kong Harald og dronning Sonja var på besøk i sommer.Foto: Lise Åserud / NTB / POOL Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den amerikanske storavisa skriver at Margrethe er litt av en strømmedronning. Dronningen er nå klar med en ny Netflix-film, der hun har stått for det visuelle uttrykket og kostymedesignet.

– Det var en gang en prinsesse i Danmark som drømte om å bli kunstner, skriver avisa i intervjuet.

Det forteller dronningen åpent om. Hvordan hun som tenåring hadde kunstneriske ambisjoner – og at hun tok de opp igjen etter å ha lest «Ringenes Herre» da hun hadde utdannet seg i arkeologi.

Nå er hun aktuell med Netflix-filmen «Ehrengard: Forførelsens kunst», som er en filmatisering av Karen Blixens roman «Ehrengard».

– Det var veldig morsomt. Jeg håper at blixenistene aksepterer måten vi har løst det på, sier dronningen om arbeidet med filmen.

Intervjuet ble utført i kongefamiliens slott Chateau de Cayx i Frankrike. Dronningen forteller at hun som kunstner kan være svært rotete av seg. I atelierene på Amalienborg, Fredensborg eller det franske slottet kan ting ligge strødd omkring.

– Jeg prøver å rydde opp noen ganger, men ikke så ofte, sier dronningen.

Hun sier at folk har lurt på hvordan hun kan være både kunstner og dronning samtidig.

– Noen ganger tror jeg folk er forundret fordi jeg prøver å gjøre to ting på en gang. Men det går da vanligvis, gjør det ikke?

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer