Åpner granskning: Flyet stupte 470 meter

Amerikanske myndigheter forsøker å finne ut hvorfor et Boeing 777-fly fra United Airlines stupte til rundt 250 meter over havoverflaten etter avgang fra Hawaii.

Amerikanske myndigheter forsøker å finne ut hvorfor et Boeing 777-fly fra United Airlines stupte til rundt 250 meter over havoverflaten etter avgang fra Hawaii. Her takser et av selskapets fly på flyplassen i Denver. Foto: David Zalubowski / AP / NTB
Amerikanske myndigheter forsøker å finne ut hvorfor et Boeing 777-fly fra United Airlines stupte til rundt 250 meter over havoverflaten etter avgang fra Hawaii. Her takser et av selskapets fly på flyplassen i Denver. Foto: David Zalubowski / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Flyet stupte mer enn 470 meter før det begynte å stige igjen etter avgang fra Maui 18. desember, viser data fra Flightradar24, skriver BBC.

Det stabiliserte seg på rundt 235 meter og landet senere trygt i San Francisco 27. Passasjer Rod Williams forteller til CNN at det føltes som å være «på toppen av en berg-og-dal-bane» og at flere begynte å skrike.

Kanalen skriver at flyet var rundt 5 sekunder unna å treffe havet om det fortsatte å stupe i samme tempo.

USAs luftfartsverk Federal Aviation Administration (FAA) sier at mannskapet meldte inn hendelsen, og at FAA har gått gjennom hendelsen og «innført passende tiltak».

United Airlines sier at de har jobbet sammen med FAA og pilotenes fagforening på en etterforskning, som har ført til at de to pilotene er blitt satt til ytterligere trening. Den pågår fortsatt.

Flyselskapet har ikke forklart hvorfor de to pilotene valgte å gjennomføre flygningen til San Francisco framfor å returnere til flyplassen på Maui. De to pilotene har til sammen 25.000 timer på vingene, ifølge BBC.

National Transportation Safety Board (NTSB), som etterforsker flystyrter i USA, skal legge fram en rapport om hendelsen innen tre uker.

(©NTB)

Mer om