Åpner for krisehjelp etter strømsjokk: - Kan være aktuelt med målrettede ordninger

Senterpartiet og Fremskrittspartiet ser med uro på de høye strømprisene i vinter. Finansminister Jan Tore Sanner (H) åpner for målrettede tiltak.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) i stortingssalen. Han åpner nå for å diskutere krisetiltak for å bøte på høye strømpriser. Foto: Heiko Junge / NTB
Finansminister Jan Tore Sanner (H) i stortingssalen. Han åpner nå for å diskutere krisetiltak for å bøte på høye strømpriser. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

– Norge er kaldt, og det er mørkt. Derfor er det viktig at vi har lavere strømpriser i Norge enn i resten av Europa, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Han mener det nå må tas politisk grep etter mandagens sjokk der mange nordmenn opplevde en femdobling i strømprisene. Kaldt vær og høyt forbruk gjør at ekspertene tror prisene vil holde seg høye i ukevis framover.

Vedums svar er at elavgiften må ned. Han viser til at avgiften lå på 11,61 øre per kilowattime da Høyre-leder Erna Solberg overtok som statsminister i 2013. I 2021 ligger avgiften på 16,69 øre.

Blir forhandlingsspørsmål

De høye strømprisene ble også tema i spontanspørretimen i Stortinget onsdag. Fremskrittspartiets Hans Andreas Limi mener prissjokket er spesielt utfordrende for landets pensjonister.

– Fremskrittspartiet er bekymret for deres situasjon. Vi etterlyser svar fra regjeringen på hva den vil gjøre for å avlaste de som blir hardt rammet av de høye strømprisene, sier han.

Ifølge Limi vil Frp nå løfte spørsmålet inn i forhandlingene i Stortinget om regjeringens nye krisepakke for norsk økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer