Åpner for at man kan motta sykemelding digitalt

I dag må man fysisk møte opp hos legen hvis man skal få sykemelding, men regjeringen foreslår nå at man kan sykmelde seg gjennom e-konsultasjon.

Regjeringen foreslår at man kan få sykemelding etter e-konsultasjon framfor å møte opp fysisk på legekontoret. Foto: Gorm Kallestad / NTB.
Regjeringen foreslår at man kan få sykemelding etter e-konsultasjon framfor å møte opp fysisk på legekontoret. Foto: Gorm Kallestad / NTB. Vis mer
Publisert

Under pandemien ble det åpnet for å gi sykemelding gjennom e-konsultasjon, og regjeringen foreslår nå å gjøre denne ordningen permanent.

Den midlertidig ordningen er undersøkt av Nasjonalt senter for e-helseforskning, og erfaringene er i hovedsak positive, ifølge Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

For å begrense risikoen for at sykmelding gis på feil grunnlag, foreslår departementet at ordningen i større grad gjelder forlengelse av sykemeldinger og kroniske lidelser framfor førstegangs sykmelding for et nytt helseproblem.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer