Åpner for å selge boliger med 20 prosent rabatt

Byrådet i Oslo ønsker å pålegge boligbyggere til å selge boliger langt under markedspris. Det har Selvaag Bolig ikke noe problem med.

Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– Rent spontant, så lenge det kommer inn i nye områdeplaner, så er ikke vi negative til det. Hvis det blir krav om 20 prosent rabatt, så blir også eiendommene mindre verdt, sier administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig til Finansavisen.

Det må en lovendring til om byrådet i Oslo skal kunne pålegge utbyggere å selge en andel av boligene i nye prosjekter med rabatt til utvalgte grupper.

– Vi må ha lovendringer for å kunne stille flere krav. For eksempel at et prosjekt skal bestå av 20 prosent leiligheter som ligger 20 prosent under markedspris. Dette må komme fra staten og Stortinget, sa byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) til Finansavisen fredag.

Byrådet ønsker at boligene skal tilbys folk som sliter med å skaffe nok egenkapital, men ellers har en ryddig økonomi.

Byrådssekretær Reinvang trakk også fram at fotballtrenere og andre kan komme foran i køen og at planen er å dele ut boligpoeng og at man blir rangert deretter.

Reinvang mener de rimelige boligene kan finansieres ved at andre boliger får høyere priser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer