Luis Rubiales:

Åpner disiplinærsak mot spansk fotballpresident

Det internasjonale fotballforbundet vil undersøke saken rundt den spanske fotballpresidentens omstridte kyss etter VM-finalen nærmere, melder AP og AFP.

Den spanske fotballpresidenten kan bli straffet for sitt omstridte kyss av Salma Paralluelo etter VM-finalen i Sydney. Foto: NTB
Den spanske fotballpresidenten kan bli straffet for sitt omstridte kyss av Salma Paralluelo etter VM-finalen i Sydney. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Dermed kan fotballpresident Luis Rubiales bli straffet for episoden.

Fifas disiplinærkomité vil vurdere om Rubiales forbrøt seg mot forbundets «grunnleggende regler for anstendig oppførsel» og «oppførte seg på en måte som bringer fotballen og/eller Fifa i vanry».

De spanske fotballkvinnene slo England 1-0 i VM-finalen i Australia søndag. En av dem som var til stede for å gratulere seierskvinnene, var den spanske fotballpresidenten.

Spanias fotballpresident Luis Rubiales er i hardt vær. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB
Spanias fotballpresident Luis Rubiales er i hardt vær. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Vis mer

46-åringen klemte alle Spanias spillere, men kysset i tillegg Jennifer Hermoso på munnen etter å ha omfavnet henne og kysset henne på kinnet. Det har skapt en voldsomt opphetet debatt.

Kan straffes

«Fifa gjentar sin urokkelige oppfordring om å respektere integriteten til alle individer og fordømmer på det sterkeste enhver oppførsel som gjør det motsatte,» heter det i torsdagens uttalelse.

Forbundet gir ingen tidsplan for en avgjørelse i disiplinærsaken som nå er innledet. Disiplinærkomiteen kan ilegge straff som spenner fra advarsler og bøter til suspensjon fra idretten.

Kritikken har ikke avtatt de siste dagene. I en offentlig uttalelse onsdag kveld meddelte den spanske fotballigaen for kvinner at de ønsker Rubiales sparket.

Også den spanske statsministeren og flere regjeringsmedlemmer har vært svært kritiske til fotballpresidentens oppførsel.

Fredag skal det avholdes et ekstraordinært møte i forbundet om saken.

Nye beskyldninger

Fotballpresidentens tidligere kollega Tamara Ramos har også uttalt seg til The Guardian om upassende kommentarer da de jobbet sammen.

Ifølge Ramos skal Rubiales blant annet ha spurt henne om fargen på undertøyet hennes. Det spanske fotballforbundet har avvist anklagene, og beskriver dem som «svært alvorlige og falske».

Mandag kveld ba Rubiales om unnskyldning for kysset og oppførselen sin.

– Jeg har sannsynligvis gjort en feil der, sa fotballpresidenten i en video publisert mandag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer