Annonse

Ap vil fryse NRK-lisensen

Vil gjøre som Storbritannia.

Arbeiderpartiet mener at Norge bør gjøre det samme med NRK som Storbritannia har gjort med BBC, nemlig å binde lisensen til en flerårig avtale i stedet for dagens ordning med årlige budsjettrunder.

Størrelsen på lisensen blir i dag avgjort for ett år om gangen. Det skjer i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet. En arbeidsgruppe i Arbeiderpartiet foreslår å fryse NRK-lisensen for fire til seks år av gangen, skriver Dagbladet.

Ifølge arbeidsgruppens notat ønsker Ap dermed at NRK blir styrt etter samme modell som BBC i Storbritannia.

Ap-forslaget er ett av til sammen 22 punkter på en liste som skal legge føringer for partiets nye mediepolitikk.

Blant forslagene fra arbeidsgruppen finner man utvidet pengestøtte til norske medier, bemanningsstøtte til mediehus, skattlegging av internasjonale aktører som Netflix og Facebook, og gjennomføring av en årlig debatt om pressefrihet i Stortinget.

– Det er på tide at gamle virkemidler, som har vært en suksess tidligere, videreutvikles og moderniseres. Det er behov for nye virkemidler, for vi er bekymret for at det kan komme en tid hvor folk ikke er villig til å betale for journalistikk. Derfor ser vi nå på nye måter å gi pressestøtte på, sier Aps mediepolitiske talsmann Arild Grande. (©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder