Giske-saken

Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking

Ap-topper i Trøndelag mener at vrakingen av Trond Giskes kandidatur ble påvirket av VGs artikkel og videoen fra Bar Vulkan.

Valgkomitéleder Jorodd Asphjell under fylkesårsmøte i Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix.
Valgkomitéleder Jorodd Asphjell under fylkesårsmøte i Trøndelag Ap. Foto: Ned Alley / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Med den støyen dette skapte rundt Trond Giskes kandidatur, så ønsket valgkomiteen å endre innstilling for å skape ro rundt fylkesårsmøtet helga etter, sier Jorodd Asphjell, som er leder av valgkomiteen i Trøndelag Ap til NRK.

Kvinnen på videoen rettet onsdag kraftig kritikk mot VG og journalist Lars Joakim Skarvøy i et intervju med TV 2. Hun sier at hun hele tiden har sagt at video-situasjonen med Giske var uproblematisk for henne, og at hun ble sitert mot sin egen vilje og direkte feilsitert i VGs sak.

Fredag 22. februar, dagen etter at VG-saken ble publisert, trakk valgkomiteen i Trøndelag Giskes innstilling til sentrale verv i fylkespartiet.

– Alvorlig

Ordfører i Oppdal Kirsti Welander (Ap) mener det er veldig alvorlig at avisa har fremstilt saken annerledes enn det den var.

Welander satt i valgkomiteen som opprinnelig hadde foreslått Giske inn i arbeidsutvalget, og sitter i fylkesstyret i Trøndelag Ap.

– Hadde jeg visst dette da vi endret innstillingen, ville jeg tatt dissens eller stått hardere på at vi ikke skulle endre innstillingen, sier hun til Aftenposten.

Welander sier imidlertid at hun ikke kan konkludere med at utfallet hadde blitt et annet.

Hun får støtte av Magnus Kjøraas, som var varamedlem i valgkomiteen. Overfor Aftenposten kaller han den mye omtalte VG-saken for konstruert.

Beklager saken

– Når vi har gjort en alvorlig feil, er det forståelig at det reises debatt om vår journalistikk, skriver VG-redaktør i en epost til NTB.

– Vi har beklaget saken, vi har beklaget overfor kvinnen og vi beklager overfor Trond Giske, sa Steiro til TV 2 torsdag kveld.

Torsdag valgte VG også å gjøre endringer i artikkelen som avisen publiserte for nøyaktig én måned siden. Avisen har blant annet fjernet kvinnens eneste sitat i saken.

Avisen iverksette også en granskning som startet 4. mars. Granskingen blir ledet av nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, som var på utenlandsferie da saken ble publisert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer