<strong>Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol (Ap) advarte mot vedtaket om tannhelse, men tapte voteringen i salen (Foto:</strong> Terje Pedersen / NTB scanpix).
Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol (Ap) advarte mot vedtaket om tannhelse, men tapte voteringen i salen (Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix). Vis mer

Arbeiderpartiets tannhelsevedtak sjokkerer Høyre

- Ap synes å være ute av kontroll

Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland tordner mot Arbeiderpartiet fordi de vil sidestille tannhelse med andre helsetjenester.

Publisert
Sist oppdatert

– Skal Ap kutte i sykehus, fastleger eller eldreomsorg for å få til dette? Med økende utfordringer innen helsetjenesten og en aldrende befolkning, er det svært uklokt å likestille tannhelse med andre helsetjenester, sier Sveinung Stensland til NTB.

– Dette vi koste minst 12 milliarder og innebære et stort press på helsetjenesten for øvrig. Summen av nye velferdstiltak samt å vise oljenæringen ryggen, går ikke i hop og er direkte uansvarlig.

Ap synes å være uten kontroll, det er ingen sammenheng i politikken, fortsetter han.

Helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol, som også sitter i redaksjonskomiteen, advarte mot det kostbare forslaget, men fylkeslaget i Agder fikk flertallet på landsmøtet med seg.

146 av delegatene stemte for å gjøre tannhelsetjenesten til en del av den offentlige helsetjenesten, mens 138 stemte imot. Kjerkol toner imidlertid ned nederlaget:

– Forslaget som ble fremmet fra Agder i salen er i tråd med det mål vi har i partiprogrammet om en «gradvis økt satsing på tannhelsefeltet», sier hun til NTB.

– Målet er et stykke fram, men vår viktigste oppgave må være å gi tannhelse til de som trenger det mest.

- For eksempel de med dårlig råd eller folk som har vært gjennom kreftbehandling slik som vi også prioriterer i vært alternative budsjett for 2019, fortsetter hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer