AP: Riksrettsprosessen kan starte mandag

Tre demokrater vil legge fram et forslag om å begynne riksrettsprosessen mot Donald Trump allerede mandag, ifølge nyhetsbyrået AP.

Papirer og gassmasker ble etterlatt i Representantenes hus i Kongressen onsdag. Representantene måtte evakuere etter at en voldelig mobb tok seg inn. Foto: J. Scott Applewhite, AP / NTB
Papirer og gassmasker ble etterlatt i Representantenes hus i Kongressen onsdag. Representantene måtte evakuere etter at en voldelig mobb tok seg inn. Foto: J. Scott Applewhite, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AP siterer to kilder som er kjent med prosessen innad i partiet. Forslaget fra de tre representantene David Cicilline, Jamie Raskin og Ted Lieu kan føre til at det blir en avstemning i Representantenes hus om Trump skal stilles for riksrett allerede i midten av kommende uke.

Dersom visepresident Mike Pence og resten av ministrene ikke bruker det 25. grunnlovstillegget for å fjerne Trump, vil Representantenes hus raskt starte prosessen om riksrett, uttalte representanten Katherine Clark til CNN tidligere fredag.

– Donald Trump må fjernes fra embetet. Og vi kommer til å fortsette med alle verktøy vi har for å sørge for at det skjer for å beskytte demokratiet vårt, sa Clark.

Ministere har gått av

Det 25. grunnlovstillegget åpner for at visepresidenten og halve regjeringen kan varsle Kongressen om at presidenten er uegnet, som fører til at visepresidenten overtar makten.

Men det er svært usannsynlig at Pence vil gjøre dette nå, ifølge en kilde nær presidenten som CNN har snakket med. Pence har ikke sagt noe offentlig om muligheten for å bruke grunnlovstillegget til tross for massivt press.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer