Ap om Hauglies avgang: – En innrømmelse

Statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen kan ikke rømme fra ansvaret i Nav-skandalen ved å bytte ut Anniken Hauglie, advarer Arbeiderpartiet.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Dette er en innrømmelse fra Erna Solberg på at Anniken Hauglie har et stort ansvar for Nav-skandalen. Det er det første jeg tenker, sier Eva Kristin Hansen (Ap), som er saksordfører for Stortingets kontrollsak om Nav-skandalen.

Hun reagerer kraftig på nyheten om at Hauglie går av som arbeids- og sosialminister før kontrollsaken er avsluttet. Konsekvensen blir at ansvaret løftes opp til statsministeren, advarer Hansen.

– Det er ikke slik at denne skandalen forsvinner fordi om de bytter ut Anniken Hauglie som statsråd. Denne skandalen er fortsatt like alvorlig. Hvis regjeringen prøver å rømme fra sitt ansvar nå, så gjør den en alvorlig feil, sier Hansen til NTB.

– De kan ikke rømme fra dette ved å bytte ut Anniken Hauglie. Erna Solberg og regjeringen er fortsatt ansvarlig, sier hun.

SVs Freddy André Øvstegård varslet torsdag at SV nå vil vurdere et såkalt daddelvedtak mot statsministeren. Et daddelvedtak er den sterkeste formen for kritikk Stortinget kan avsi overfor en statsråd uten å fremme mistillit.

Hansen utelukker ikke at dette kan få Arbeiderpartiets støtte.

– Vi vil vurdere det, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer