Ap-nestleder: - Strømkrisen er alvorlig

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran sier at partiet ikke vil følge oppfordringen fra lederen i partiets energiutvalg om å bygge strømkabler fra Nord- til Sør-Norge.

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran vil ikke ha strømkabler mellom Nord- og Sør-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Ap-nestleder Bjørnar Skjæran vil ikke ha strømkabler mellom Nord- og Sør-Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

– Strømpriskrisen i sør er alvorlig, og den skal og må løses. Men problemet i sør er ikke at strømmen er historisk billig i nord etter tidenes mest nedbørsrike år, og for Arbeiderpartiet er det uaktuelt å sette Midt-Norge og Nord-Norge i samme situasjon.

Det skriver Arbeiderpartiets nestleder og fiskeriminister i regjeringen, Bjørnar Skjæran, i en kronikk hos Nordnorsk debatt.

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap), som leder energiutvalget som skal utforme en ny energipolitikk for partiet, omtalte i forrige uke i Aftenposten de store strømprisforskjellene mellom Nord-Norge og Sør-Norge som «dypt urettferdig». Til VG sa hun at et alternativ er «å bygge ut overføringskapasitet mellom prisområdene».

– En storstilt overføring av strøm fra nord til sør ville økt prisen betydelig i nord, men ikke bidratt til vesentlig lavere priser i sør, skriver Skjæran, som mener kraftoverskuddet i nord vil spises opp av ny industri og elektrifisering i løpet av få år.

Samtidig mener han at Norge må begrense krafteksporten.

– Vi må sørge for at utvekslingen med Europa ikke setter vår forsyningssikkerhet i spill eller sender strømprisene hos oss til himmels, skriver Skjæran.

(©NTB)

EKSTRAORDINÆRT: Rådgiver i Civita, Eirik Løkke, kaller spionasje-etterforskningen av Trump for ekstraordinær. Video: Dagbladet TV. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer