AP: Mike Pence beordres til å vitne mot Donald Trump

Mike Pence må vitne for en storjury etter å ha blitt stevnet i forbindelse med etterforskningen av Donald Trumps forsøk på å omgjøre valgresultatet, ifølge AP.

Tidligere visepresident Mike Pence kan bli nødt til å vitne for en storjury om hendelsene 6. januar 2021, melder AP. Foto: Scott P. Yates / AP / NTB
Tidligere visepresident Mike Pence kan bli nødt til å vitne for en storjury om hendelsene 6. januar 2021, melder AP. Foto: Scott P. Yates / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbyrået siterer to kilder med kjennskap til kjennelsen, som er avsagt av en føderal dommer. Rettsordren er ennå ikke offentliggjort.

Kildene sier imidlertid at Pence ikke må svare på spørsmål om sine handlinger 6. januar 2021, da en gruppe Trump-støttespillere stormet Kongressen mens Pence ledet møtet der valgresultatet skulle stadfestes.

Turnstjerna Olivia Dunne får kritikk fra flere på grunn av det hun legger ut i sosiale medier. Video: Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten, Tiktok/Livvy, ESPN Vis mer

Pence har på sin side argumentert for at han ikke kan beordres til å vitne om saken. Han har henvist til en paragraf i grunnloven som har som formål å beskytte kongressmedlemmer fra utspørringer om deres lovgivende virksomhet. Pences advokater vurderer å anke kjennelsen, melder AP.

Pence var visepresident under Trumps presidentperiode fra 2017 til 2021.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer