Ap-lag slår ring om Kjersti Stenseng

Aps fylkeslag i Trøndelag og Møre og Romsdal har vedtatt at de vil ha Kjersti Stenseng som partisekretær. Samtidig kommer det ny støtte til Helga Pedersen.

Sittende partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, er innstilt for en ny toårsperiode av en enstemmig valgkomité. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Sittende partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, er innstilt for en ny toårsperiode av en enstemmig valgkomité. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

På møter i fylkeslagenes landsmøtedelegasjoner torsdag stilte begge seg enstemmig bak innstillingen fra Arbeiderpartiets valgkomité, skriver Dagbladet.

Innstillingen er som kjent at Stenseng blir sittende.

Flere har imidlertid lansert Tana-ordfører Helga Pedersen som ny partisekretær, og det kan gå mot kampvotering på Ap-landsmøtet neste helg.

– Vi må legge denne diskusjonen om å bytte partisekretær død. Det er ei uke til landsmøtet, nå må vi diskutere politikk, sier delegasjonsleder i Trøndelag Per Olav Hopsø til Dagbladet.

Splittelse i nord

Torsdag ble det kjent at også Nordland Ap og Troms Ap støtter Stenseng. Men Nordland Ap er splittet i saken, ifølge VG. Det er også Troms Ap, der minst tre delegater ifølge TV 2 sier at de vil stemme for Pedersen dersom det kommer til kampvotering.

Finnmark Ap går på sin side inn for Helga Pedersen. Men også her er fylket delt i to: I øst sier fem Ap-ordførere ja til Pedersen, mens Ap-ordførerne vest i fylket er mer lunkne, skriver iFinnmark.

Viken-ordførere med støtte til Pedersen

Flere tidligere Ap-topper, blant dem Tove Karoline Knutsen, gikk fredag ut i VG med klar støtte til Helga Pedersen.

Også to Ap-ordførere i Viken sier nå de vil skifte ut Stenseng Pedersen.

– Vi er enige med dem som mener Arbeiderpartiet trenger ny partisekretær. Partisekretæren er en av våre viktigste personer, etter partilederen. Vi trenger ny giv på partikontoret, sier Hanne Opdan, Ap-ordfører i Nordre Follo og delegat på landsmøtet til Ap, til VG.

(©NTB)

Mer om